PRIO STARTUP МАКЕДОНИЈА УСПЕШНО ГО ГРАДИ СВОЕТО ИНВЕСТИЦИСКО ПОРТФОЛИО

PRIO STARTUP МАКЕДОНИЈА УСПЕШНО ГО ГРАДИ СВОЕТО ИНВЕСТИЦИСКО ПОРТФОЛИО

PRIO STARTUP МАКЕДОНИЈА УСПЕШНО ГО ГРАДИ СВОЕТО ИНВЕСТИЦИСКО ПОРТФОЛИО   Од почетокот на 2019 година досега Prio Startup Македонија отпочна со 6 проекти на нови стартапи во областа на нови стартапи во областа на мобилната, интернет и финансиските технологии. Во тимот...
Филозофија бр. 3

Филозофија бр. 3

Сега почнавме да истражуваме интересни бизнис идеи во кои ќе инвестираме. Потоа го превземаме следниот чекор, кој претставува преглед на деловната структура и условите за бизнис, за да се направи таканаречена “Due Diligence” и конечно инвестициона одлука...
Филозофија бр. 2

Филозофија бр. 2

Долги години имавме многу контакти со финансиската индустрија и инвеститорите кои беа вклучени во таканаречените стартапи. Од постигнатите искуства и забелешки, го развивме нашиот концепт Prio Startup. Она што нè изненади е релативно лошата дивиденда што инвеститорите...
Филозофија бр. 1

Филозофија бр. 1

Искусните претприемачи и инвеститори велат: “Нема бизнис идеја која е сосема уникатна”. Тоа е исто така и нашето искуство. Не е важно колку си паметен, и колку е мојата идеја уникатна, постои голем ризик дека некаде во светот постои уште еден поединец што...