Филозофија бр. 3

Филозофија бр. 3

Сега почнавме да истражуваме интересни бизнис идеи во кои ќе инвестираме. Потоа го превземаме следниот чекор, кој претставува преглед на деловната структура и условите за бизнис, за да се направи таканаречена “Due Diligence” и конечно инвестициона одлука...
Филозофија бр. 2

Филозофија бр. 2

Долги години имавме многу контакти со финансиската индустрија и инвеститорите кои беа вклучени во таканаречените стартапи. Од постигнатите искуства и забелешки, го развивме нашиот концепт Prio Startup. Она што нè изненади е релативно лошата дивиденда што инвеститорите...
Филозофија бр. 1

Филозофија бр. 1

Искусните претприемачи и инвеститори велат: “Нема бизнис идеја која е сосема уникатна”. Тоа е исто така и нашето искуство. Не е важно колку си паметен, и колку е мојата идеја уникатна, постои голем ризик дека некаде во светот постои уште еден поединец што...